Onze dirigent: Elzemien Brouwer

 

Elzemien bij Roxie

Sinds 2010 leidt Elzemien met veel plezier Jong Vrouwenkoor Roxie.
Zij houdt er van alles wat er in zit uit het koor te halen. Tijdens de repetities wordt er daarom hard, maar toch ook ontspannen gewerkt. Elzemien heeft ‘de Roxies’ door de jaren heen zien veranderen in zelfstandig zingende vrouwen die solo’s aankunnen. Samen vormen ze een zelfverzekerde groep die graag op het podium staat.

Bio Elzemien

Elzemien - WinterWelVaart 2016
Elzemien tijdens WinterWelVaart 2016

Elzemien behaalde haar Staatsexamen zang in 1997. Via de meerjarige dirigentenopleiding en diverse applicatiecursussen ontwikkelde zij zich vervolgens tot koordirigent. Naast Roxie leidt zij ook het vrouwenensemble Focus Vocaal en Zininzingen bij het UMCG. In 2016 en 2017 had zij ook de muzikale leiding bij de familievoorstellingen Anastasia en Once upon a dream in de Kolk in Assen.
Als zangdocent is Elzemien enkele jaren verbonden geweest aan de Dans Academie Lucia Marthas en heeft zij een eigen zangpraktijk opgericht: de Zangstudio.
Naast haar werk als dirigent en zangdocent geeft Elzemien geregeld workshops  aan andere koren en teambuildingsworkshops op maat.

Een paar jaar geleden volgde zij de Sharing Academy bij Merlijn Twaalfhoeven, waaruit het traject Stemboom is ontstaan.
Als zangeres is Elzemien te horen in Canto del Alma (Zuid-amerikaans temperament en sentiment) en bij het trio Mare (‘natuurschilderingen in zanglijnen’).

www.zangstudiobrouwer.nl