Zaterdag 18 november 2006 was het dan zo ver, de voorrondes voor het Nederlands koorfestival. Na flink gerepeteerd te hebben, en ook veel lol te hebben gemaakt tijdens de repetities, gingen we vanuit Groningen naar Joure. Het festival duurde de hele dag, maar wij waren pas als 20ste aan de beurt om tien over half zeven. We hadden het geluk dat we als eerste na de pauze aan de beurt waren, en dus tijdens de pauze in de zaal zelf mochten inzingen. Het optreden zelf verliep redelijk vlekkeloos, hier en daar zaten de nodige foutjes maar welk koor heeft dat niet toch? Na ons optreden mochten we later de zaal weer in om naar het laatste koor te luisteren, en om de workshop over samenzang van John Damsma bij te wonen. Gezellig ontspannen met de hele zaal vierstemmig zingen. Nou ja, niet helemaal ontspannen natuurlijk, want de workshop was tijdens het juryoverleg, en we wilden toch wel graag weten hoe we het gedaan hadden. Na ongeveer drie kwartier kwam de jury terug. Alle dirigenten werden verzocht om naar het podium te komen. Per koor werd het puntenaantal gegeven, samen met op- en aanmerkingen over het optreden. Onze zenuwen rezen tot een hoogtepunt, vooral toen de jury ons oversloeg en eerst de twee koren die na ons kwamen ging beoordelen. Nagelbijtend wachtten we ons “vonnis” af: 267 punten!!!! Dat was genoeg om door te mogen naar de volgende ronde! Het was ook genoeg om tot dagwinnaar benoemd te worden! In opperbeste stemming werd de reis terug weer aanvaardt, en in Groningen is er nog tot laat geborreld.