Op 12 mei 2007 vertrokken we met auto’s naar Etten voor de finale van het Nederlands Koorfestival, categorie Vrouwenkoor klassiek.

Het was een spannende avond waar we maanden hard voor aan het repeteren waren geweest. De reis ernaar toe werd voor sommigen al een avontuur. Het blijkt dat motorkappen ook van auto’s kunnen vliegen, dit gebeurde bij een van onze auto’s. Gelukkig kwam deze vliegende motorkap goed terecht en waren er heel wat mannen bereid deze 7 dames (in nood??) te helpen. Voor we het wisten was er een ANWB-man aan het sleutelen, wilde een sleepbedrijf de auto (die nog prima reed) wegslepen, kwam de politie een kijkje nemen en was er een man van Rijkswaterstaat die niet veel meer deed dan kletsen en “de spitsmuis” aan de bestuurder gaf. Hoewel we alles zelf hadden opgelost, toch bedankt mannen!!!

Op het concours streden we tegen 5 andere vrouwenkoren. Wij waren als tweede koor aan de beurt. Op ons programma stonden:

Spring van B. Bartok
Enchanting Song van B. Bartok
Mocking of Youth van B. Bartok
The Wooing of a Girl van B. Bartok
Going Away, arr. van M. Pooler
Can’t help lovin That Man van J. Kern; arr.
J. Leavitt
Candle On the water, arr. K. Shaw
Cerf – Volant van C. Barratier, B. Coulais
Compere Guilleri, arr.
B. Coulais

We zongen op ons best en maakten er een prachtig optreden van. We stonden te zingen zoals we nog nooit gezongen hadden (met dank aan John Damsma) en het optreden verliep vlekkeloos. Onze dirigent was trots op ons “serene” optreden! Bedankt Saskia!!!

We streden tegen het Vocaal Ensemble Kerkrade, het Meijels Vrouwenkoor, Vocaal Ensemble Twente “Ladies Only”, Genti en Vivace. Het koor uit Kerkrade werd eerste. Wij zijn 3e geworden. Een knappe prestatie waar we allemaal heel blij mee zijn.